Pagină oficială de Google+

google+

Ce este Google+? Google+ este un produs lansat în 2011 că o alternativă la Facebook. Sigur că gigantul motor de căutare a văzut oportunitatea unei astfel de creaţii înglobată în pachetul de produse Google, ajungând în 2013 la peste 500 milioane de utilizatori activi. G+ este folosit doar de o parte a celor care folosesc social media, exclusiv de o categorie de persoane care s-au supărat din diverse motive Facebook, ceva de genul „trec pe linux că sunt sătul de problemele din windows”, sau de unii în paralel cu celelalte reţele sociale. G+ este un canal gratuit, la fel că şi celelalte, care însă are avantajul de a indexa mult mai bine şi mai rapid conţinutul de pe pagina sau de pe site-ul companiei. „+” este de fapt „like-ul” din Facebook, care are însă relevanţă în alte produse Google, cum ar fi AdWords şi poate apărea în căutarea pe Google.

Cum se face o pagină de profil de G+? Simplu, ai un cont de GMAIL, automat ai şi cont de G+. Altfel spus, fiecare cont de GMAIL este conectat astăzi la un cont de G+ că vrei că, nu vrei. Mai departe trebuie doar să-ţi configurezi profilul cu poză şi ceva detalii similare cu cele din Facebook.

Dacă însă ai o afacere şi vrei s-o promovezi (şi) pe G+ trebuie obligatoriu să ai un cont personal de G+ sub care se face pagina oficială, tot ca la Facebook. O creezi, îi setezi toate datele de identificare şi opţiunile private.

Foarte important este însă dacă vrei să asociezi pagina de G+ cu Places! Caz în care va trebui să creezi pagina de G+ cu ajutorul Google Places, pentru că acesta generează automat o pagină de G+, alta decât cea creată iniţial de tine. În momentul de faţă nu există posibilitatea de a le îmbina pentru ca cele două pagini să devină una singură. În demersul de crea o pagină cu ajutorul Places, se ajunge la un pas care cere o confirmare a locaţiei fie prin telefon fie prin intermediul unui cod trimis prin poştă de Places. Acest lucru este relevant doar dacă afacerea ta are o locaţie offline şi îţi foloseşte la ceva plasarea ei pe harta. Altfel, acest pas poate fi trecut cu vederea.

Leave a comment